Uitnodigingen griep- en pneumokokkenvaccinaties per mail

Komt u in aanmerking voor een griep- of pneumokokkenvaccinatie? Dan ontvangt u van ons een uitnodiging per mail. Als u niet wilt dat uw e-mailadres bij ons bekend is, kunnen wij u geen oproep versturen en kunnen wij u niet op de hoogte houden van actuele campagnes. U dient dan zelf de website van de praktijk in de gaten te houden voor actuele campagnes.

Uw e-mailadres kunt u doorgeven door een e-mail te sturen naar de praktijk: assistente@huisartshc.nl. Vermeld in deze mail uw naam, geboortedatum, mobiele telefoonnummer en het e-mailadres.

Zorgt u ervoor dat bij veranderingen van uw e-mailadres dit ook doorgegeven wordt aan de huisartsenpraktijk. Zo blijft u op de hoogte van eventuele oproepen in de toekomst.

Om zicht te hebben op het aantal te bestellen vaccinaties wordt u in de uitnodiging verzocht om een afspraak in te plannen via het programma: vaccinatieplanner.nl. In de uitnodigingsbrief die u ontvangt vind u een uitleg. Op deze manier weten wij precies hoeveel vaccinaties er nodig zijn en wordt spillage voorkomen.

Bent u zelf niet voldoende digivaardig of beschikt u niet over een computer/laptop of smartphone? Vraag een familielid of een buurman/vrouw om hulp. Ook kunt u terecht bij de bibliotheek. Zij helpen u graag. U hoeft hiervoor geen lid van de bibliotheek te zijn en deze service is gratis.

Alleen voor patiënten die een afspraak hebben ingepland wordt een griep-of pneumokokkenvaccinatie gereserveerd.

Griepvaccinatie:

U komt in aanmerking voor een griepvaccinatie als u een  medische indicatie heeft of op basis van leeftijd (60-plus). U ontvangt van ons een uitnodiging als u in aanmerking komt.

Wat doet de griepprik?

De griepprik is de beste bescherming tegen griep. De griepprik zorgt ervoor dat uw afweer tegen het griepvirus verbetert. 2 weken na de griepprik heeft u genoeg afweerstoffen.

Zijn er bijwerkingen?

  • Uw arm kan na de griepprik 1 of 2 dagen pijn doen. De prikplek kan rood en dik zijn.
  • U kunt zich na de griepprik een paar dagen minder goed voelen. Dit is geen griep. Uw lichaam bouwt juist afweer op tegen griep.

Wilt u meer weten?

 

Pneumokokkenvaccinatie:

Pneumokokken zijn bacteriën waar u erg ziek van kunt worden. U komt in aanmerking op basis van leeftijd (60- tot en met 79 jarigen). Elk jaar word een bepaalde leeftijdsgroep opgeroepen. U ontvangt een uitnodiging als u in de leeftijdsgroep valt.

Wat doen de prik?

De prik maakt de kans kleiner dat u ziek wordt door pneumokokken. U heeft minder kans op longontsteking. Na 5 jaar is de prik uitgewerkt en ontvangt u een nieuwe uitnodiging.

Zijn er bijwerkingen?

  • Uw arm kan na de prik gevoelig zijn en pijn doen. De prikplek kan rood en dik zijn. Dit gaat meestal na 1 of 2 dagen over.
  • U kunt zich na de prik een paar dagen minder goed voelen, met spierpijn en koorts. Uw lichaam bouwt afweer op tegen de pneumokokken.

Wilt u meer weten?

www.thuisarts.nl/prik-tegen-pneumokokken

www.rivm.nl/pneumokokkenprik