Maakt u zich zorgen over bepaalde klachten, of bent u nieuwsgierig naar de achtergrondinformatie over uiteenlopende onderwerpen? Dan kunt u eens een kijkje nemen op de volgende websites:

www.thuisarts.nl
Thuisarts is een website met betrouwbare informatie over ziekte en gezondheid. Deze website is door artsen gemaakt en waar mogelijk gebaseerd op wetenschappelijke richtlijnen. U kunt op deze website zoeken op zoekwoorden (bijvoorbeeld uw klacht) of u zoekt op lichaamsdelen en krijgt dan diverse opties te zien waar u verder op kunt zoeken. Het is een handige website om te kijken als u zich afvraagt of u naar de huisarts moet en wat u mogelijk zelf kunt doen.

www.huisartsdehaas.uwzorgonline.nl
In het patientenportaal kunt u zelf een afspraak maken of een herhaalrecept aanvragen. Als u voor het eerst op het portaal komt dan kunt u een account aanmaken. Het portaal is niet bedoeld voor spoedvragen.

https://www.thuisarts.nl/zelftest/griep
Heb ik griep?

Is mijn gewicht goed?
Mensen met overgewicht lopen meer kans op gezondheidsproblemen en aandoeningen, zoals hart- en vaatziekten, suikerziekte, hoge bloeddruk, gewrichtsslijtage en sommige soorten kanker. Wat is te zwaar? Dat hangt af van uw gewicht, maar ook van uw lengte. De BMI-calculator hieronder berekent voor volwassenen hun Body Mass Index (BMI).

www.voedingcentrum.nl
Het Voedingscentrum biedt betrouwbare informatie over voeding en wil jou helpen om gezonder, duurzamer en veiliger te kiezen.

https://www.kleurenblindheid.nl/kleuren/testen.html
Kleurenblindheid komt in verschillende mate van ernst voor. Een lichte mate van kleurenblindheid is in het dagelijks leven vaak niet of nauwelijks merkbaar. Verminderd kleurenzien is erfelijk. Bij mannen komt kleurenblindheid twintig keer vaker voor (± 8%) dan bij vrouwen. Vrouwen kunnen wel draagster zijn. Dat wil zeggen dat ze zelf normaal kleuren onderscheiden, maar de stoornis wel kunnen doorgeven aan hun zonen. De rood-groen stoornissen komen het meeste voor. De mate van gestoord kleurenzien zal in de loop van het leven niet veranderen. Kleurenblindheid is niet te behandelen of te verhelpen.