Maakt u zich zorgen over bepaalde klachten, of bent u nieuwsgierig naar de achtergrondinformatie over uiteenlopende onderwerpen? Dan kunt u eens een kijkje nemen op de volgende websites:

Moetiknaardedokter.nl Bepaal binnen 1 minuut of u wel/niet naar de dokter moet.

www.thuisarts.nl Thuisarts is een website met betrouwbare informatie over ziekte en gezondheid. Deze website is door artsen gemaakt en waar mogelijk gebaseerd op wetenschappelijke richtlijnen. U kunt op deze website zoeken op zoekwoorden (bijvoorbeeld uw klacht) of u zoekt op lichaamsdelen en krijgt dan diverse opties te zien waar u verder op kunt zoeken. Het is een handige website om te kijken als u zich afvraagt of u naar de huisarts moet en wat u mogelijk zelf kunt doen.

www.GPinfo.nl Your source for reliable information in English about health and healthcare in the Netherlands. The English version of ‘Thuisarts.nl’.

www.huisartshc.uwzorgonline.nl
In het patientenportaal kunt u zelf een afspraak maken of een herhaalrecept aanvragen. Als u voor het eerst op het portaal komt dan kunt u een account aanmaken. Het portaal is niet bedoeld voor spoedvragen.

Heb ik griep? https://www.thuisarts.nl/zelftest/griep


Is mijn gewicht goed?  Mensen met overgewicht lopen meer kans op gezondheidsproblemen en aandoeningen, zoals hart- en vaatziekten, suikerziekte, hoge bloeddruk, gewrichtsslijtage en sommige soorten kanker. Wat is te zwaar? Dat hangt af van uw gewicht, maar ook van uw lengte. De BMI-calculator hieronder berekent voor volwassenen hun Body Mass Index (BMI).

www.voedingcentrum.nl Het Voedingscentrum biedt betrouwbare informatie over voeding en wil jou helpen om gezonder, duurzamer en veiliger te kiezen.

Reanimatie verklaring Wanneer uw hart en uw ademhaling stilstaan, kan met reanimatie geprobeerd worden het hart en de ademhaling weer op gang te krijgen. Er zijn situaties denkbaar dat u dit niet wil.